joi, 9 aprilie 2009

Ca sa putem fi incurajati

"Căci toate câte s-au scris mai înainte, s-au scris spre învăţătura noastră, ca prin răbdarea şi mângâierea, care vin din Scripturi, să avem nădejde." Romani 15,4

Vieţile înregistrate în Biblie sunt istorii autentice de persoane reale. De la Adam in jos prin generatii succesive pana la apostoli avem o campie, fara sa tinem seama de ceea ce s-a intamplat de fapt si de experienta autentica ale personajelor reale.

Este un subiect de mirare pentru multi ca istoria inspirata a trebuit sa relateze in viata oamenilor buni fapte care pateaza caracterele lor morale. Scriitorii inspirati nu au marturisit minciuni pentru a nu ingadui ca paginile de istorie sacra sa fie întunecate de înregistrarile defectelor si greselilor omenesti. Este una din cele mai bune dovezi ale autenticitatii Scripturii că adevărul nu este ascuns nici pacatele personajelor sale principale sterse.

Cât de multe biografii au fost scrise de creştini autentici, care, în viaţa lor obişnuita de acasă şi in relatiile cu biserica, au aratat exemple de evlavie curata. Cat de diferit ar fi aparut istoriile lor, daca mana inspirata nu le-ar fi scris. Nu ar fi fost evidenţiate slăbiciunile omului, lupta cu egoismul, lacomia, şi mândria, păcate ascunse, poate, şi războiul continuu între duh şi carne.

Daca buna noastra Biblie ar fi fost scrisa de persoane neinspirate, ar fi fost prezentata sub un aspect destul de diferit si ar fi fost un studiu descurajator pentru oamenii gresiti, care se lupta cu defectele naturale si ispitele unui dusman viclean. Dar, aşa cum este, avem o înregistrare corectă a experientei religioase a personajelor importante din istoria Bibliei.

Bărbaţii pe care Dumnezeu i-a favorizat, şi cărora le-a încredinţat mari responsabilităţi, au fost uneori depăşiti de ispită şi păcate comise, chiar aşa cum noi cei de azi ne străduim, tremuram, şi în mod frecvent cadem in greseala.

Dar este încurajator pentru inimile fara speranta să ştie că, prin harul lui Dumnezeu ar putea obţine energie proaspata pentru ca sa se ridice din nou deasupra naturii lor rele, şi, amintindu-ne aceasta, suntem gata să reînnoim conflictul noi înşine.