joi, 30 aprilie 2009

Pacea lui Dumnezeu

Zi de zi mergand cu pasi grabiti spre locul de munca studiez chipurile oamenilor. Uneori ma intreb care sunt gandurile, care este scopul vietii lor si daca acest scop il include si pe Dumnezeu sau este legat doar de lumea aceasta si de placerile de o clipa ale vietii. Cata importanta ii acordam noi lui Dumnezeu, ce loc ocupa El in viata noastra? Ne intereseaza ce plan are El cu viata noastra sau care este voia Sa?

La fiecare pas vad oameni grabiti, stresati, aroganti, nemultumiti, suparati, mandri, plini de rautate, ingrijorati dar si oameni cu fetele luminate de o pace sufleteasca misterioasa. Ma intreb de unde provine aceasta pace? Cine este sursa ei? Care este diferenta dintre cei care au aceasta pace si cei care nu o au?

M-am gandit si cred ca provine dintr-o relatie vie si autentica cu Dumnezeu. In Biblie scrie ca numai Isus Hristos este cel care ne poate da aceasta pace. In Ioan 14:27 ni se spune: "Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte."

Versetele acestea ma fac sa cred ca pacea pe care o da Isus este diferita de cea cunoscuta de oameni. Pacea omeneasca este data de siguranta si confortul vietii in timp ce pacea oferita de Isus consta in cunoasterea lui Dumnezeu, sursa ei, intr-o relatie stransa si permanenta cu El.

Aceasta pace sufleteasca transforma viata omului, il face sa vada viata intr-o cu totul alta lumina. In Ioan 16:33 ni se spune: "V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea." In luptele si ispitele cu care se confrunta omul zilnic exista biruinta numai atunci cand Hristos este la carma vietii noastre, cand avem pacea Sa.

In viata omului se da o lupta intre firea pamanteasca cea care se impotriveste vointei lui Dumnezeu (referitor la aceasta Pavel spune in Romani 7:18 "Stiu, in adevar, ca nimic bun nu locuieste in mine, adica in firea mea pamanteasca, pentru ca, ce-i drept, am vointa sa fac binele, dar n-am puterea sa-l fac.") si firea duhovniceasca (spirituala) care face voia lui Dumnezeu si urmeaza indemnurile Duhului Sfant (1 Corinteni 2:13 si Romani 12:1)

Faptele firii pamantesti sunt: "Preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea ...(Galateni 5:19) dar si "patima, pofta rea şi lăcomia de avere ...(Coloseni 3:5 si Efeseni 5:3)

Oare cati dintre noi ne dorim aceasta pace pe care Isus ne-o ofera in dar? Ne dorim noi sa il cunoastem pe Dumnezeu cu adevarat si sa avem parte de pacea oferita de Fiul Sau?
Pt. a avea aceasta pace trebuie sa ii acordam lui Dumnezeu primul loc in viata noastra, sa il lasam sa ne transforme viata.

"Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase care v-ar putea ieşi din gură." Coloseni 3:8

Pt. studiu personal va invit sa cititi urmatoarele capitole: Coloseni 3, Efeseni 5, 1 Corinteni 3, Galateni 5, Romani 7.