luni, 4 mai 2009

Ce este viata vesnica?

Nascuta intr-o familie crestina am fost obisnuita inca de mic copil cu Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu. Am fost invatata sa studiez Biblia pentru a-l cunoaste mai bine pe Dumnezeu si pentru a avea o relatie personala cu El. Acest privilegiu inalt de a avea o educatie religioasa m-a facut sa vad viata intr-un mod cu totul diferit.

Am invatat sa il consult pe Dumnezeu in toate alegerile si deciziile mele. Sunt momente cand Dumnezeu nu ne raspunde imediat ci atunci cand El considera ca este momentul porivit. Dar sunt cereri la care El nu ne raspunde deoarece nu sunt dupa voia Sa.

Ma intreb cati dintre noi il consultam pe Dumnezeu cand avem de facut o alegere importanta in viata? Suntem noi oare indiferenti fata de voia Sa pt. noi? Atata timp cat nu il implicam pe El in viata noastra nu avem cum sa ii cerem sfatul atunci cand avem nevoie.

Ganditi-va cum ar fi fost daca si El ar fi aratat aceeasi indiferenta fata de noi? Cum ar fi daca nu si-ar mai revarsa binecuvantarile Sale asupra noastra, daca ar uita sa dea ploaie pe pamant la vreme potrivita, daca nu ar mai face sa rasara soarele, daca nu ar mai dai zapada pe pamant? Daca si-ar aduce aminte de noi doar ocazional asa cum o facem noi de cele mai multe ori?

Sa presupunem ca nu l-ar mai fi trimis pe Fiul Sau ca sa salveze neamul omenesc din pacat. Acum am fi ramas fara speranta si fara o tinta de urmat. Si totusi cat de putini apreciem jertfa Fiului Sau. Hristos a murit in locul nostru pt. a ne salva si pt. a ne oferi viata vesnica.

Ce este viata vesnica si cum o putem avea? Gasim raspuns in Cuvantul vietii in Ioan 17:3 "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu."

Iar in Ioan 5:39 ni se spune "Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine."

Ioan 5:24 "Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede in Cel ce M-a trimis, are viata vesnica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata."

Romani 2:7 "Si anume, va da viata vesnica celor ce, prin staruinta in bine, cauta slava, cinstea si nemurirea."

Galateni 6:8 "Cine seamana in firea lui pamanteasca, va secera din firea pamanteasca putrezirea; dar cine seamana in Duhul, va secera din Duhul viata vesnica."

Ioan 3:36 "Cine crede in Fiul, are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul, nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el."

Ioan 3:16 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."

Meditati asupra acestor versete si ganditi-va daca merita sa fim indiferenti fata de un Dumnezeu care a dat ce este mai de pret pt. El pe singurul Sau Fiu pt. ca noi sa avem parte de o noua sansa.

Implicati-l pe Dumnezeu in viata voastra si veti vedea binecuvantarile Sale revarsate asupra voastra.